Codul penal va suferi schimbări. Astfel, vor fi incluse pedepse pentru manifestarea rasismului, xenofobiei, propagandei şi urii prin intermediul internetului. O decizie în acest sens a fost luată  ieri, 15 iunie, în cadrul şedinţei cabinetului de miniştri și odată intrată în vigoare, legea va aplica amenzi usturătoare celor care o vor încălca. 

Documentul prevede ca propaganda, răspândirea sau orice fel de acţiuni orientate spre negarea, încuviinţarea infracţiunilor de genocid sau alte infracţiuni împotriva umanităţii, săvârşite inclusiv prin intermediul unui sistem informatic se vor pedepsi cu o amendă de la 10 mii la 20 de mii de lei sau chiar închisoare de până la 3 ani pentru persoanele fizice şi de până la 100 de mii de lei şi chiar  5 ani de  detenţie pentru persoanele juridice.

Și actul de înjosire a onoarei și demnității naționale în spațiul virtual va obține o pedeapsă dublă, care va crește de la 250 până la 500 de unități convenționale, iar insultele xenofobe și rasiste pe Internet vor fi sancționate cu 50-80 de unităţi convenţionale. 

Astfel, orice persoană fizică, care are de la 16 ani în sus ar putea fi pedepsită pentru manifestarea rasismului, sau a xenofobiei. 

Documentul poate fi accesat AICI

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii