Începând cu 11 aprilie curent, Moldtelecom-ul va avea un nou director – Dan Mitriuc,  după ce fostul director - Vitalie Iurcu a fost numit în funcția de viceministru al Economiei.

Potrivit unui comunicat oficial de pe pagina moldtelecom-ului, decizia a fost luată de Consiliul Societății pe Acțiuni „Moldtelecom”, care l-a desemnat pe Dan Mitriuc în această funcție, în urma unui concurs public la care au aplicat 11 persoane (numele cărora nu au fost publicate).

dan mitriuc.jpg

Sursa: anticorutpie.md    

Potrivit Ziarului Național, Dan Mitriuc are 31 de ani și a activat anterior la Victoriabank (unde Plahotniuc a fost președinte al CA) iar, ulterior în cadrul Căii Fer(mec)ate a Moldovei, în calitate de director adjunct, responsabil de activitatea financiară. Acesta este ginerele Tamarei Andruşca, membru al Curții de Conturi, care a fost și director financiar al Prime Management, firma care administrează holdingul media al lui Plahotniuc. 

Angajaţi din cadrul General Media Grup, controlat de Vlad Plahotniuc,  au confirmat pentru anticoruptie.md că Dan Mitriuc a fost angajat în cadrul contabilităţii holdingului media. 

Potrivit profilului realizat de anticoruptie.md, Tamara Andruşca, cu votul Parlamentului, a fost numită membru al Curţii de Conturi în iulie 2013. Aceasta a ocupat funcţii importante în mai multe companii cu capital de stat: contabil-şef adjunct la fabrica Bucuria (1994-1997) sau director pe probleme economice la combinatul Tutun-CTC (1998-2000). La începutul anilor 2000, Tamara Andrușca a lucrat în calitate de contabil-şef la filiala din Kazahstan a companiei petroliere Ascom Group, ce aparţine miliardarului Anatol Stati. Recent se vehicula că aceasta urma să ajungă șef al Fiscului.

curtea-de-conturi-are-un-nou-membru-foto.jpg

Sursa: ziarelive.ro    

Tamara Andruşca a ocupat poziţii importante și în companii apropiate lui Vlad Plahotniuc. În 2001 ea devine director economic la ICS Petrom-Moldova, unde a lucrat timp de 10 ani, în aceeaşi perioadă, în care Plahotniuc a fost director comercial al companiei, după care director general.

În 2011 acesta  ajunge director financiar al Prime Management SRL, singura afacere declarată oficial, de către Plahotniuc. 

Potrivit Ziarului Național, faptul că Partidul Democrat promovează oameni de încredere în întreprinderi de stat cu profit, a devenit o normă în R. Moldova.

Moldtelecom este unicul Operator Naţional de Telecomunicaţii din Republica Moldova. Importanța acesteia întreprinderi de stat ține de stabilirea ordinii posturilor TV în grila serviciilor de IPTV. Potrivit ultimelor modificări operate de Moldtelecom, pe primele poziții se află posturile deținute de Plahotniuc (Prime, Publika, Canal2 și Canal3). Compania a fost acuzată de mai multe ori de sistarea funcționalității unor posturi TV, în timpul unor emisiuni importante.

Potrivit realitatea.md, salariul directorului Moldtelecom este de cca 50 mii lei lunar.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii