Observatori din partea Comunităţii Statelor Independente (CSI), au afirmat că turul doi al alegerilor prezidențiale s-a desfășurat conform Codului electoral și Constituției. Declaraţii în acest sens au făcut astăzi, 14 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă.

Secretarul general al misiunii de observatori din partea statelor CSI, Aleksei Sergheev, a opinat că „turul doi al alegerilor prezidențiale a fost organizat profesionist, însă au existat și unele incidente în timpul desfășurării procesului electoral”.

„Turul doi al alegerilor s-a desfăşurat în aceleaşi condiţii ca şi primul tur. Remarcăm faptul că CEC, a luat hotărâri pozitive, iar una dintre cele mai importante este majorarea numărului de buletine de vot. Buletine suplimentare au fost repartizate în secţiile de vot de peste hotare şi la secţiile unde puteau să voteze şi cetăţenii din stânga Nistrului”, a spus Sergheev.

Totodată observatorii CSI au constatat că „agitaţia şi însăşi campania electorală a fost una mai activă, dar şi mai dură. 

Candidaţii s-au folosit mult de reţele de socializare. Dezbaterile, nu au fost întotdeauna constructive, dialogul conţinea deseori insinuări, iar subiectele discutate la diferite posturi erau practic aceleaşi”.

Observatorii menţionează că, deşi au fost anumite neajunsuri, acestea nu pot influenţa decisiv rezultatele alegerilor.
Misiunea de observatori din partea statelor Comunităţii Statelor Independente a avut 243 de observatori în cele 2023 secțiile de votare din țară și de peste hotare.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii