După ce fostul premier Vladimir Filat, liderul Partidului Liberal-Democrat a anunţat că  îşi va depune în scurt timp mandatul de preşedinte şi va renunţa şi la mandatul de membru al partidului pe care l-a fondat, PLDM îşi caută şef. Directorul Executiv al Institutului European de Studii Politice, Viorel Cibotaru ar fi unul dintre candidații la șefia formaţiunii. Un alt nume discutat la începutul săptămânii trecute la ședința biroului politic este cel al actorului Sandu Grecu. Totuși, lista candidaturilor urmează să fie definitivată după finalizarea tuturor conferințelor teritoriale, a declarat pentru deschide.md, Vadim Pistrinciuc.

Veridicitatea numelor pomenite mai sus a fost confirmate pentru deschide.md, de însăşi candidaţi. 

”Da, eu deja mi-am exprimat disponibilitatea de a fi unul dintre candidați și sper foarte mult să fie mai multe candidaturi. Am făcut acest pas pentru că mă doare ce se întâmplă cu partidul care a contribuit cel mai mult la îmbrățișarea parcursului European”, a menţionat Cibotaru.

Întrebat în ce măsură vede posibilă o ulterioră colaborare sau chiar fuziune cu PAS, Viorel Cibotaru na răspuns: este prematur de vorbit despre acest lucru. Noi acum discutăm în formatul PLDM-PAS-PPEM-PDA posibilitatea de a identifica un candidat comun la prezidențiale, iar dacă vom trece cu bine de acest scrutin vom ajunge și le etapa discuțiilor despre eventuale formule de colaborare.

Totodată actorul Sandu Grecu a spus din start că a refuzat propunerea.

“Mi-au spus colegii săptămâna trecută, însă eu cred că nu sunt persoana potrivită pentru asta. Eu sunt om de teatru și mă interesează în mod prioritar acest domeniu. Cred că la această funcție ar trebui să pretindă fie un băiat tânăr, încrezător în cariera sa politică, fie cineva care cunoaște domeniul politicilor. Cert este faptul că ar fi o mare greșeală, după mine, dacă în cursă ar fi oameni care deja au stat în primele linii ale arcului guvernamenal sau politic în acești ultimi ani. Și încă ceva: liderul ori este lider, ori nu este. Nu poți numi un șef de nicăieri, apoi să-l vopsești în lider”, a spus Sandu Grecu.

Totodată ieri, 7 iunie a fost audiat fostul guvernator al BNM , Dorin Draguţanu  în dosarul Filat. El a afirmat ca nu are nicio legatura cu acest proces şi că abia ieri a primit citaţia. Asta chiar daca avocatul lui Filat spunea anterior ca l-a citat de mai multe ori.

Menţionăm că la sfârşitul lunii mai, liderul PLDM, Vlad Filat a anunţat printr-o postare pe o pagină de socializare că îşi va depune mandatul de preşedinţe şi cel de membru a formaţiunii.

„Trebuie să recunosc că mi se dă greu acest text. Nu am crezut că se va ajunge până aici şi că va dura atât de mult. Am tot aşteptat că vom reintra în normalitate, însă, după cum se vede, mai avem de luptat. Reieşind din această situaţie, este important să luăm decizii, chiar dacă ele sunt grele, chiar dacă ele dor. PLDM este pentru mine ca şi un copil al meu. Am investit totul, inclusiv sufletul meu, în acest partid. Din păcate, nu am fost atenţi şi am devenit jertfa celor care, azi, ţin Moldova capturată”, se spune în mesaj.

În postare se mai spune că scopul final al tuturor „loviturilor” este distrugerea PLDM şi le mulţumeşte colegilor care „nu au urmărit interese personale” şi nu s-au „oploşit” în funcţii pe spatele partidului, aşa cum au făcut-o cei care astăzi „fac declaraţii spumoase de părăsire a PLDM, pentru a „ferici” Republica Moldova, alăturându-se celor care nu au niciun Dumnezeu”.

Amintim că Vlad Filat este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă însă respinge acuzaţiile. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii