O sumă de bani nedeclarată, a fost virată pe contul PAS, mai exact 280 de mii de lei au fost donați de „Dufremol” celor de la „Acțiune și Solidaritate”. Informația a fost făcută publică de bloggerul Eugen Luchianiuc și confirmată atât de Liderul PAS, Maia Sandu cât și de proprietarul „Dufremol”, Ilan Shor.

Luchianiuc scrie că: „Suma de 300 de mii a fost împărțită în 4 iar cei de la PAS au cerut și celelalte 20 de mii care nu au mai fost transferate. Adică le-a plăcut cum vin banii… Fără sa verifice de unde și cum. Asa o sa facă și Maia Sandu ca președinte? O să primească bani și de la ISIS ca să meargă la cumpărături. Maia Sandu, cea care povestește despre integritate este de fapt o mare minciună (cuvântul ei preferat în dezbateri).”

Reacția liderului PAS nu s-a lăsat așteptată, Maia Sandu a scris pe pagina sa de socializare că, a fost virată o sumă de bani de proveniență neclară, iar aceasta ar fi o nouă încercare disperată de discreditare care face parte din campania electorală.

„Ciudat este că unii bloggeri au aflat despre donație înaintea noastră. Imediat după constatarea provenienței banilor, am inițiat procedura de returnare a sumei primite. Nu avem nevoie de bani murdari. Vom cere cercetarea cazului de poliție și organele de resort. Acțiunea disperată a făptașilor denotă frică și ne arată clar că ei nu au nicio limită de moralitate, corectitudine și legalitate. Ne întrebăm ce alte fapte grave sînt dispuși să facă doar ca să-și salveze pielea.” menționează candidata la președenție pe facebook.

Edilul de Orhei, Ilan Shor, la finalul ședinței de azi în dosarul său, a spus că banii au fost transferați la rugămintea celor de la PAS și că banii sunt curați, de asemenea, acesta a accentuat că mereu a ajutat PLDM-ul și nu înțelege de ce toți s-au agitat.

Cine a efectuat transferurile pe contul PAS

Potrivit lui Luchianiuc, banii au fost donați prin intermediul „cetățeanul Galoi”.  
Veaceslav Galoi, a efectuat patru transferuri a câte 70 de mii de lei, pe numele secretarului general al PAS, Igor Grosu. Transferurile au fost făcute ieri, 7 noiembrie, în jurul orei 22:00.  

Veaceslav Galoi, s-a dovedit a fi o persoană cu antecedente penale originar din Sipoteni,  raionul Călăraşi. ZdG, scria despre acesta că este un individ periculos, iar primarul localității de unde provine Galoi, îl descrie drept o persoană negativă, neangajată în câmpul muncii, care ar fi încercat și mituiască mai multe persoane cu funcții de răspundere.

Scenariu marca : Melnic, Ceban și Galoi

În cadrul unei conferințe de presă susținută de Igor Grosu, Secretar General și Trezorier al PAS, a declarat că, la sfârșitul zilei sunt verificate toate transferurile, iar transferurile în sume mari sunt verificate în mod special.

Potrivit lui Grosu, PAS nu a solicitat bani de la Shor, iar în urma verificării transferului s-a stabilit că, Veaceslav Galoi, are antecedente penale și este eroul mai multor investigații, inclusiv este un client al Centrului National de Anticorupție. 

Secretar General și Trezorier al PAS, a vorbit și despre o întâlnire amicală produsă între Viorel Melnic, care este cumnatul lui Igor Dodon, iar actualmente angajatul lui Ilan Shor, Ion Ceban si Veaceslav Galoi.

„Acești trei indivizi s-au întâlnit într-un local și au pus la cale acest scenariu. În concluzie, atunci când Dodon numai are nici un argument, recurge la aceste metode murdare. Constatăm că Plahotniuc împreuna cu instrumentul lui Shor și cu partenerul lui Dodon, vor să facă doar măgării în aceasta țară, facem un apel către CNA, MAI, SIS să investigheze foarte atent acest caz. Țineți-vă departe de PAS.” a punctat Grosu.

Mai jos, atașăm actele prezentate de Eugen Luchianiuc.

blog donație 1.jpeg
blog donație 2.jpeg
blog donație 3.jpeg
blog donație 4.jpeg
blog donație 5.jpeg
blog donație 6.jpeg

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii