Un tabel cu denumirea "Restaurarea activelor fraudate", a apărut astăzi pe site-ul Ministerului Finanțelor. Potrivit autorităților, prin intermediul acestuia, va fi posibil să se observe cum va fi recuperat miliardul din cele 3 bănci moldovenești: Banca de Economii, Banca Socială și Unibank, care se află acum în proces de lichidare.

recuperare.png

Sursa: captură mf.gov.md/ Tabelul este plasat în colțul stâng al site-ului și conține 2 secțiuni: recuperare bănci și realizare active. În fiecare secțiune, informațiile sunt prezentate pentru toate cele 3 bănci:

recuperare_3_banci.png
Sursa: captură mf.gov.md

La moment, potrivit tabelului, au fost recuperate cca 472 mln lei  din cele peste 13 miliarde furate. Cei mai mulți bani au fost recuperați de la Banca de Economii (210,1), Banca Socială (162,7) și Unibank (99,6), iar autoritățile promit că banii vor fi recuperați lunar. Potrivit aceluiași tabel, responsabili de recuperarea banilor sunt Procuratura Generală (Procuratura Anticorupție), CNA, BNM (lichidatorii BE, BS și UB). 

Astăzi, la reuniunea Comitetului permanent pentru controlul cazurilor de rezonanță de pe lângă Guvern, a avut loc o prezentare specială a panoului online.

"Vrem ca informația cu privire la acest caz să fie disponibilă tuturor cetățenilor Republicii Moldova, inclusiv celor care se află în străinătate. Prin urmare, s-a decis ca panoul să fie plasat on-line. Accesul este posibil din orice colț al lumii"- a declarat prim-ministrul Pavel Filip, vineri, 17 iunie, când a anunțat despre lansarea panoului, precizează NM.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii