Liderul PD, Vladimir Plahotniuc, ar fi învinuit în Rusia de săvârșirea câtorva crime grave pe motive de ură etnică, politică și ideologică. Învinuirile i-au fost aduse de Comitetul de Investigații în absența sa, fiind depusă și o cerere privind arestarea politicianului moldovean. Reprezentanții PDM susțin că aceste informații sunt atacuri față de activitatea politică a liderului democraților, prin care se dorește intimidarea lui și că, în ultimul an, au existat mai multe atacuri din partea Moscovei în adresa oficialilor de la Chișinău.

Potrivit rosbalt.ru,  în materialele dosarului penal, în care figurează Vlad Plahotniuc, se menționează că acesta a săvârșit mai mult de două crime cu o deosebită cruzime și prin metode periculoase. La momentul săvârșirii omorurilor, liderul PD ar fi făcut parte dintr-o grupare criminală.

Chiar dacă dosarul a fost pornit de autoritățile ruse, potrivit sursei, omorurile nu au fost săvârșite în Rusia.

Autorii menționează că una dintre crimele răsunătoare de care este legat numele lui Plahotniuc și care are tangențe cu Rusia a fost săvârșită în martie 2012, în Londra, atunci când un killer a tras în bancherul rus, Gherman Gorbunțov.

Autorul atacului, Vitalie Proca, a fost reținut la Moscova, iar ulterior extrădat în România. Recent, acesta a declarat  public că omorul lui Gorbunțov a fost comandat de Vlad Plahotniuc și că politicianul ar avea legătură și cu alte tentative de asasinare.

Unul din apropriații bancherului, a declarat pentru sursă că, anterior au cerut  intentarea în Rusia a unui dosar pe faptul tentativei de omor a lui Gorbunțov la Londra, dar au fost refuzați. „Nu am fost notificați că un astfel de dosar ar fi fost deschis. Însăși Gherman nu crede că Plahotniuc ar avea vreo legătură cu tentativa de omor, pentru că nu au avut conflicte”, a declarat apropiatul lui Gorbunțov.

În Moldova, autoritățile îl învinuiesc de tentativa de omor asupra lui Gorbunțov pe Renato Usatîi, pe numele căruia, de asemenea, a fost depus mandat de arestare, iar politicianul a fost anunțat în căutare.

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, a declarat pentru CrimeMoldova că la acest subiect nu deține informații oficiale.

„Aceste date sunt false și reprezentă atacuri față de activitatea politică a liderului PDM, Vlad Plahotniuc, prin care se dorește intimidarea lui. Acțiunile reprezintă metode de șantaj politic venite la adresa domnului Plahotniuc și a guvernării”.

Din păcate, în ultimul an au existat mai multe atacuri din partea Moscovei în adresa oficialilor de la Chișinău”, a mai spus Gămurari.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii