Prim-vicepreședintele Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, anunță că va lansa o campanie socială împotriva violenței în familie.

Pe blogul său a făcut unele destăinuiri din copilărie și dă de înțeles că provine dintr-o familie cu venituri modeste: „Eu m-am născut într-o familie cu 6 copii, o familie săracă, unde nevoile erau foarte mari şi soluţiile foarte puţine. Aşa erau vremurile. Tatăl meu era foarte ferm cu noi - era şi greu altfel, vă imaginaţi ce tămbălău pot face 6 copii. Însă el nu îşi manifesta fermitatea prin violenţă, el era adeptul lozincii "munca educă". Ne punea să ajutăm la munca în gospodărie. De fapt, toţi copiii munceau la ţară, iar unii care eram mai neascultători munceam mai mult. Noi însă eram un caz fericit, în multe din familiile pe care le cunoşteam lucrurile se desfăşurau altfel, violenţa era la ea acasă. Aveam colegi care veneau la şcoală plini de vânătăi, iar asta părea normalitate, nu mira pe nimeni. Mai trist este că de atunci până azi nu s-au schimbat prea multe”, scrie Plahotniuc.

Controversatul om de afaceri mai scrie că: „Împreună cu Fundaţia Edelweiss, voi iniţia începând de mâine o campanie socială de amploare, care are ca scop sensibilizarea opiniei publice în legătură cu violenţa asupra copiilor, cu violenţa în familie. Vom lansa mai multe clipuri sociale, vom crea centre de consiliere psihologică, vom propune îmbunătăţiri legislative, ne vom implica activ în combaterea acestui fenomen, vom cere instituţiilor responsabile să-şi facă datoria.”

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii