Membrii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr” neagă faptul că în timpul protestului de duminică ar fi provocat altercaţiile. Aceştia afirmă că, de fapt, provocatorii ar fi fost „oamenii lui Plahotniuc”, deghizaţi în protestatari cu scopul de a discredita mişcarea, scrie portalul de știri IPN.

Vasile Năstase, unul dintre liderii Platformei Civice DA, a spus că violențele din timpul protestelor nu au fost provocate de către manifestanți, ci de polțisti în civil, care s-au strecurat printre oameni. Mai mult ca atât, el a declarat că personal a fost stropit cu spray paralizant şi cu greu a reușit să iasă din mulţime.

Andrei Năstase, preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr a menționat că după sărbătorile pascale vor urma şi alte acţiuni de protest, acestea însă vor fi discutate în cadrul Forumului civic.

Duminică, 24 aprilie, în capitală a avut loc un protest cu participarea a câteva mii de persoane. Manifestanţii au cerut demisia guvernării şi alegeri parlamentare anticipate, tragerea la răspundere a celor care au comis jaful din sectorul bancar şi pedeapsă penală pentru „fărădelegile comise de politicianul şi omul de afaceri Vlad Plahotniuc”.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii