Portalul Deschide.MD scrie că omul de afaceri, Veaceslav Platon ar fi depus aseară o cerere pentru a se înregistra în cursa electorală pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie curent. Astăzi, la ora 14:00, acesta ar urma să meargă la CEC pentru înregistrarea grupului de iniţiativă.

Informaţia despre implicarea lui Platon în cursa electorală a fost confirmată pentru Deschide.MD de către avocatul omului de afaceri, Ion Vâzdoagă.

La orele 15:00 a fost depusă o cerere în care Veaceslav Platon aduce la cunoștință CEC-ului despre intenția sa de a participa la scrutin și susține că are deja grupul de inițiativă format. Totodată, el roagă CEC-ul să fie informat despre ora și ziua când poate veni și depune cererea de înregistrare a grupului de inițiativă. Cererea este semnată de el personal", a declarat pentru sursă, preşedintele CEC, Alina Rusu. 

Potrivit avocatului lui Platon, ieri CEC a coordonat cu DIP escortarea lui pentru depunerea setului de documente, însă astăzi DIP a „inventat" un motiv pentru care să nu-l scoată din instituţie. 

Au pus pe uşa penitenciarului un anunţ în care ne spun că în legătură cu o pretinsă perioadă de carantină, se interzice intrarea şi ieşirea în instituţie, deşi alţi deţinuţi beneficiază de program normal, merg la judecată....etc", a spus Vâzdoagă pentru Deschide.MD.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii