Guvernul Republicii Moldova a decis ca oamenii legii care au asigurat oridinea publică în data de 24 aprilie, curent să fie premiați, scrie Ziarul National. Atunci Platforma Demnitate și Adevăr au organizat un protest împotriva guvernării.

Astfel, pentru că nu au permis degenerarea acțiunilor de protest în violențe, polițiștii vor primi 6,7 milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului. De asemenea, vor fi premiați și angajații structurilor speciale de forță subordonate Ministerului Justiției, prezenți atunci la protest.

Totuși oamenii legii nu doar au asigurat liniștea publică, ci au păzit și clădirle lui Plahotniuc. Astfel, în acea zi, între oamenii legii și protestatari au avut loc mai multe ciocniri. Violențele s-au produs în preajma cartierului în care locuiește vicepreședintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, dar și lângă clădirea în care acesta își administrează afacerile, Global Business Centre.

În ziua protestului, cele două clădiri au fost apărate de cordoane de polițiști, care le-au ținut piept oamenilor veniți la protest.

Hotărârea de Guvern, prin care oamenii legii vor fi premiați a fost publicată ieri în Monitorul Oficial.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii