Situația în Transnistria înainte de alegerile Președintelui devine tot mai stresată. 

049054052051051.jpgVice-speakerul Consiliului Suprem Galina Antiufeeva în cadrul ședinței speciale l-a acuzat pe Evghenii Șevciuc în complicitatea personală la dispariția banilor din bugetul republicii.

Anterior Crime Moldova a scris despre un număr de «scandaluri mari în Transnistria mică», legate cu dispariția  directorului general Talgat Baitaziev  de la Uzina Metalurgică Moldovenească (UMM) și despre legătura dintre Șevciuc și firma intermediară Energocapital, din cauza carei bugetul de stat a pierdut veniturile de la vînzarea de electricitate.

Vă reamintim că Talgat Baytaziev, bussinesman-ul cazah, care are după umere o mulțime de uzine insolvente, a fost invitat în calitate de director general la UMM personal de Evghenii Șevciuc. În scurt timp a fost găsit figurant într-un clip de schimburi de focuri criminale cu Vladimir Iuraș, după ce a dispărut, lăsîng uzina într-o stare proastă.

Scandaloasa firma-intermediara Energocapital, după datele oficiale, este proprietatea lui Șevciuc. Din momentul ce a apărut în schema de vînzare de electricitate dintre MoldGRES și Moldova, bugetul statului a pierdut toate veniturile de la electricitate. Experții au stabilit că veniturile rămîneau în firma intemediară Energocapital.

Toate acestea, în opinia Galinei Antiufeeva și unor deputați, a dus la colaps în economică și pe piața valutară. Summa totală, care a trecut pe lîngă bugetul republicii, constituie circa 100 mln dolari SUA. Este o summă enormă pentru Transnistria, exstrasă prin UMM, Calea Ferată Nistreană, MoldGRES cu ajutorul companiei Energocapital etc.

Consiliul Suprem al Transnistriei a votat pentru crearea unei comisii de deputați pentru a investiga împreună cu serviciile de securitate factele expuse de Antiufeeva. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii