Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii a constatat că un membru al PLDM a fost discriminat pe criterii politice la locul de muncă, de către conducerea liberală a instituţiei în care activa. Este în premieră pentru Republica Moldova, când o instituţie a statului a recunoscut oficial discriminarea pe criterii politice la locul de muncă, deşi mai multe voci susţin că există un asemenea fenomen.

Mihai Drumea, consilier local pe listele PLDM, a lucrat timp de şase ani în calitate de inspector piscicol. După plecarea PLDM de la guvernare, conducerea Inspectoratului Piscicol de Stat a fost schimbată, la cârma instituţiei fiind numiţi membri activi ai Partidului Liberal.

Drumea susţine că a fost chemat de către noii şefi, care i-au cerut să părăsească
PLDM şi să adere la PL, sau să scrie cerere de demisie. Pentru că a refuzat, bărbatul a fost sancţionat în repetate rânduri pentru pretinse încălcări disciplinare, iar în cele din urmă demis.

Mihai Drumea s-a adresat  în instanţa de judecată, care a decis că reclamantul a fost demis ilegal şi a obligat Inspectoratul Piscicol de Stat să-l repună în funcţie şi să-i achite salariul pentru lunile în care a lipsit.

La rândul său, Consiliul pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii a solicitat Ministerului Mediului, iniţierea procedurii disciplinare faţă de persoanele care au admis comportamentul discriminatoriu.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii