Pavel Filip cere Cancelariei de Stat să prezinte un raport despre cum au fost administrați banii europeni și cât de eficient au fost utilizați.

„Recent a fost publicat raportul Curții Europene de Conturi în care este prezentat auditul finanțării Republicii Moldova în perioada 2007-2015. Au pornit discuții în societate, voi avea o discuție cu delegația UE la Chișinău să vedem cum e mai bine să procedăm în acest caz”, a subliniat  premierul.

„Eu nu mai vreau să trag cu obrazul pentru alții. Acest guvern deja a fost în situația să repună în conturile trezoreriale niște sume de bani care au fost utilizate de către guvernele precedente în alte scopuri.", a declarat premierul.

Filip a menționat că au fost înăsprite pedepsele pentru infracțiunile cu fonduri europene și cheamă la responsabilitate.

Potrivit raportului privind auditul finanțării Republicii Moldova în perioada anilor 2007-2015, publicat de Curtea de Conturi Europeană, Republica Moldova, a beneficiat - începând cu 2007 - de ajutoare financiare cifrate în total la 782 milioane euro: câte 37 euro pe cap locuitor. Aceasta fiind "cea mai ridicată sumă acordată unei țări din vecinătatea estică a UE.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii