După incidentul de ieri, în care s-a surpat un mal, dar şi scările unei bănci comerciale în sectorul Râşcani a capitalei, un grup de membri și simpatizanți ai PSRM şi PPEM au organizat un protest. Manifestanții au cerut organizarea unui referendum pentru demiterea edilului Dorin Chirtoacă. Mai mult ca atât, membrii Fracțiunii PPEM din Consiliul Municipal Chișinău au decis să-l ajute pe Chirtoacă și au venit la Primărie cu o cerere de demisie în numele acestuia.

„Noi am vrut să facem un protest paşnic și constructiv. Am venit să spunem stop corupției. Vom insista pe referendumul de demisia a primarului”, au anunțat reprezentanții PPEM pentru independent.md.

Partidul Popular European din Moldova a anunțat şi săptămâna trecută că demarează procesul de demitere a primarului capitalei. Un prim pas în acest proces este crearea grupului de inițiativă care să colecteze semnăturile necesare în vederea demarării referendumului de demitere a edilului. Cu această ocazie, cei din PPEM au lansat și un „manifest”, intitulat „Schimbă-ți primarul”.

Totodată, ieri seara, în cadrul unei emisiuni televizate consilierul municipal din partea PPEM, Victor Lutenco a declarat că vor încerca toate mijloacele legale, ca Chirtoacă să-şi părăsească fotoliul:„Vom încerca să-l demitem prin votul CMC, deşi este puţin probabil ca să reuşească, deoarece nu ar ajunge un vot. Consilierul PDM cel mai probabil că nu va vota pentru demisia primarului, deoarece PL şi PDM sunt în alianţă. Dar nu ne vom opri aici. Mai este şi referendumul”, a spus Lutenco.

Victor Lutenco a mai spus că Dorin Chirtoacă nu este agreat de chişinăuieni, însă a reuşit să se menţină la putere victimizându-se. „Lucrul care l-a menţinut până acum pe Chirtoacă au fost toate ocaziile de victimizare, ba că e mâna Moscovei, ba că vin tancurile ruseşti. Noi nu trebuie să urmărim felul cum arată sau cum se căsătoreşte Dorin Chirtoacă, dar cum se descurcă cu problemele capitalei”.

Anterior și Partidul Socialiștilor a anunțat că după 28 iunie, când se va face un an de la alegerea lui Chirtoacă în funcție, vor demara procesul de colectare a semnăturilor în vederea demiterii acestuia.

Pe de cealaltă parte, edilul capitalei spune că nu va demisiona la cererea consilierilor din CMC, iar plecarea sa din funcţie ar fi cea mai mare prostie pe care ar face-o cu mâinile sale. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune „N 4”, transmite IPN: „În cazul în care fac o prostie cu mâna mea, atunci aș pleca. Însă atât timp cât eu lupt pentru oraș, nu văd de ce aş pleca”, a declarat Chirtoacă.

Totuşi, edilul Capitalei a spus că ar putea să plece, în cazul în care toţi locuitorii Chişinăului ar cere acest lucru: „Sunt gata să-mi dau demisia doar dacă peste noapte toţi locuitorii Chişinăului se vor mobiliza şi îmi vor cere acest lucru. În acest caz nu am de gând să mă reţin nicio oră la Primărie”.

Primarul Chişinăului a spus că atât timp cât locuitorii Capitalei nu-i cer demisia, va continua să implementeze proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii, cum ar fi modernizarea transportului public şi reparaţia străzilor.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii