Primele semnale privind tentativele de fraudare a rezultatului alegerilor au apărut în ajun de scrutin prezidenţial  pe reţelele de socializare.

Despre o posibilă fraudă  a scrutinului în raionul Donduşeni a scris Cornelia Cozonac, directoarea Centrului de Investigaţii Jurnalistice. Cozonac a spus că i s-a comunicat că acolo ar fi ajuns buletine ştampilate pe numele lui Dodon şi Leancă. 

ПРИМЕЛЕ.png

Cozonac a precizat că i s-a comunicat la telefon că la Donduşeni, alegătorii care au primit anterior câte 200 de lei, ar fi fost îndemnaţi să voteze pentru candidatura lui Mihai Ghimpu. 

Pe reţeaua Facebook a fost virală o poză cu un buletin de vot stampilat pe numele lui Igor Dodon, care ar fi fost văzut la o secţie de votare de pe teritoroiul Federaţiei Ruse.

Ulterior, Serviciul de Informaţii şi Securitate a comunicat că au fost reţinuţi autorii care au lansat informaţia, iar buletinul din poze este un fals. Potrivit SIS, persoanele reţinute urmăreau scopul de a destabiliza situaţia şi urmează a fi traşi la răspundere.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii