O secţie de votare din Odesa (Ucraina) s-a deschis cu o întîrziere de 40 de minute, iar cinci la sută din cele 1 982 de secții de vot din R. Moldova s-au deschis după ora 7.00. Declaraţia a fost făcută de Pavel Postică, coordonator la Misiunea de monitorizare a alegerilor de la „Promo-LEX” , duminică, 30 octombrie, într-o conferință de presă. 

Potrivit lui Postică, întârzierea de la Odesa nu a influenţat procesul electoral, deoarece nu s-a prezentat niciun alegător la vot pînă la acea oră.

O altă abatere semnalată de „Promo-LEX” este că la 7%  din secţiile de votare se află persoane neautorizate, fie în preajmă, fie în interior.  La Orhei, la secţia nr. 9 un grup de persoane îndeamnă populaţia să boicoteze  scrutinul, sub ameninţarea că vor rămîne fără carduri la magazinele sociale. 

La o secție de vot din Chișinău, în dreptul candidatului Mihai Ghimpu a fost aplicată ștampila „retras”, deși acest lucru trebuia să se întâmple în dreptul lui Marian Lupu. 

Potrivit lui Postică, nu toți observatorii au avut acces liber la deschiderea secțiilor de vot la ora 7.00.

Observatorii electorali au semnalat și cazuri de sigilare necorespunzătoare a urnelor de vot la unele secții din Călărași, Orhei, Glodeni, Chișinău, Odesa.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii