Fracțiunea PPEM din Consiliul Municipal Chișinău a propus astăzi, în cadrul ședinței Consiliului, organizarea unui referendum pentru demiterea primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă.

Data propusă pentru referendum coincide cu data scrutinului pentru alegerea Președintelui - 30 octombrie 2016, pentru a economisi, potrivit consilierului PPEM Oazu Nantoi, banii publici.

Potrivit diez.md, Oazu Nantoi a declarat în cadrul ședinței, următoarele: „Se creează impresia că dlui Chirtoacă îi convine haosul din  oraș. Îi convin licitațiile netransparente, în urma cărora, pentru reparația străzilor din Chișinău, sunt selectate niște companii care își bat joc de străzi și de locuitorii acestei urbe. Totodată, se creează impresia ca dl Primar General, din motive neclare, se opune reformării aparatului Primăriei, care este unul ineficient, netransparent, corupt etc. Astfel, constatăm că dl Chirtoacă nu respectă interesele comunității locale, încalcă normele prevăzute de lege, încalcă normele morale și etice, ceea ce, în conformitate cu prevederile Art. 177 (2) din Codul electoral, constituie un motiv pentru desfășurarea unui referendum de demitere a Primarului”.

Propunerea a fost susținută de către fracțiunea Partidului Nostru și Fracțiunea Partidului Socialiștilor.

Fracțiunea PPEM a venit cu această inițiativă după ce au constatat că Primarul General și fracțiunea PL din consiliu au declanșat o campanie de împiedicare a activității CMC.

De asemenea, consilierii PPEM au propus ca decizia privind desfășurare referendumului să fie adoptată în cadrul unei ședințe speciale a CMC, care urmează să aibă loc la mijlocul lunii septembrie curent.

În februarie acestui an consilierii municipali PPEM au declarat că își retrag semnăturile de pe Acordul cu privire la constituirea Alianței pro-europene în consiliul municipal Chișinău. Decizia a fost luată după ce s-a constatat că și la nivel local, după promisiunile pro-europenilor se ascund scheme și interese personale.

Fracțiunea PPEM l-a susținut oficial pe Dorin Chirtoacă în turul doi al alegerilor locale din iunie 2015.

 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii