Partidul Socialiștilor a depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională prin care cer anularea decretului președintelui Nicolae Timofti privind acordarea cetățeniei moldovenești fostului președinte român Traian Băsescu și a soției sale Maria Băsescu.

Vladimir Țurcan, afirmă că sesizarea a fost depusă „în contextul zilei de mâine”.

„Temeiurile sunt clare pentru toată populația Republicii Moldova, care dorește să trăiască într-un stat suveran independent dar persoana respectivă a declarat că nu recunoaște nici independența, nici suveranitatea Republicii Moldova. Președintele Timofti, „în interesul statului Republicii Moldova” așa este formularea, a acordat cetățenia Republicii Moldova ex-președintelui României”, a mai precizat Țurcan accentuând că PSRM a contestat acest decret pentru că este „nu numai o absurditate, dar și o bătaie de joc față de stat, față de poporul Republicii Moldova”.

Socialistul este de părerea că Băsescu are nevoie de cetățenia RM din punct de vedere politic: „Băsescu nu odată a explicat în diferite feluri: ba, pur și simplu, vrea să fie mai aproape de poporul Republicii Moldova, ba el dorește să fie înaintat ca președinte al țării. Și ironia aceasta, sarcasmul, este nu altceva decât o demonstrare a atârnării, ușuratice față de Republica Moldova. Evident a fost un pas politic din partea dumnealui”.

Totodată, PSRM-ul a solicitat ca sesizarea să fie examinată în mod de urgență.

Deputatul socialist Vlad Bătrâncea, a menționat că ideea de a depune sesizarea îi aparține președintelui PSRM, Igor Dodon iar sesizarea a fost semnată de către patru deputați socialiști.

Nicolae Timofti, a semnat decretul privind acordarea cetățeniei moldovenești fostului președinte român Traian Băsescu și soției acestuia, Maria la începutul lui iunie 2016, amintim că Traian Băsescu a depus cererea pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova tot în acest an la 18 martie.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii