Declarațiile președintelui Comisiei de anchetă privind traficul cu anabolizante, Grigore Cobzac, făcute în cadrul emisiunii Interpol, potrivit cărora Serviciul Vamal nu a cooperat cu ancheta și nu a furnizat toate actele solicitate, au fost negate de instituție.

Într-un comunicat oficial publicat de Serviciul Vamal, se precizează că, primul set de acte a fost transmis Comisiei pe 17 iunie 2016. Acest set conținea copiile a 37 de declarații vamale pentru trimiterile poștale, solicitate de Comisie.

De asemenea, instituția a precizat că declarațiile vamale pentru perioada 2014 - mai 2016, solicitate de Comisie, erau prea multe (53 871), motiv din care, Postul Vamal Chișinău 2 (Poșta) nu a putut efectua atât de multe copii. În acest context, Serviciul Vamal ar fi expediat pe 1 septembrie curent, un demers adresat Poștei și Comisiei de anchetă, pentru a solicitata o altă modalitate de transmitere a informației solicitate, dar membrii Comisiei nu ar fi răspuns acestei solicitări.

Serviciul Vamal a declarat că a expediat Comisiei de anchetă și alte seturi de acte, inclusiv despre colaboratorii vamali care au activat în acea perioadă și informații despre substanțele interzise depistate și reținute spre transportare prin Poștă.

Potrivit comunicatului, informațiile dezvăluite de Cobzac în cadrul emisiunii Interpol, constituie dezinformare și  insinuări nejustificate, prin care se manipulează opinia publică. 

Amintim că, în cadrul emisiunii Interpol de la postul TV7, președintele Comisiei parlamentare de investigare a implicării Poștei Moldovei în transportarea ilegală de anabolizante, Grigore Cobzac a declarat că schema de transportare ilegală a anabolizantelor este protejată politic, iar instituțiile responsabile, inclusiv Serviciul Vamal, s-au opus anchetei şi au refuzat să ofere datele solicitate. 

Precizăm de asemenea că, recent, Cobzac a prezentat și un raport de alternativă al Comisiei, care confirmă fenomenul transportării ilicite a substanțelor interzise prin intermediul ÎS Poșta Moldovei, dar acesta nu a fost susținut și de ceilalți membri ai Comisiei. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii