Avocații lui Dorin Chirtoacă au contestat la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în favoarea referendumului de demitere a primarului municipiului Chișinău.

Informația a fost confirmată pentru CrimeMoldova de către șeful Direcției Asistență Juridică a Primăriei Capitalei, Valeriu Bogdan. „Avocații au solicitat și suspendarea deciziei Curții de Apel. Cred că, Curtea Supremă de Justiție se va expune într-un termen de aproximativ o lună, întrucât cazul este unul actual”, a spus Bogdan.

Curtea de Apel a admis la, 27 aprilie curent, cererea socialiștilor privind înregistrarea grupului de inițiativă în vederea colectării semnăturilor pentru inițierea referendumului de demitere a primarului general, Dorin Chirtoacă.

La 11 mai curent, Judecătoria Chişinău a înmânat listele de subscripție și legitimațiile membrilor grupului de inițiativă, în vederea colectării semnăturilor necesare.

Pentru a putea organiza referendumul propriu-zis, grupul de inițiativă are la dispoziție 60 de zile pentru a colecta aproximativ 64 de mii de semnături.

Totodată, președintele grupului de inițiativă, consilierul PSRM, Ion Ceban, a scris în această dimineață că la finalul zilei de ieri au fost colectate 29 122 de semnături.

Amintim că PSRM a inițiat o campanie împotriva lui Dorin Chirtoacă și în nenumărate rânduri l-au acuzat de starea degradantă în care se află Chișinăul. La fel, socialiștii sunt la a doua tentativă de al demite de Chirtoacă, prima încercare de a organiza un referendum soldânduse cu insucces.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii