După ce s-a autoexilat la Moscova, primarul de Bălți, Renato Usatîi, și-a anunțat demisia din funcție.

În cadrul emisiunii Politica, de la postul de televiziune TV8, edilul de Bălți și liderul Partidului Nostru (PN) a spus că în decursul săptămânii curente va anunța plecarea sa din fotoliul de primar, iar în mai, în capitala de nord, vor avea loc alegeri locale.

Usatîi a declarat că pleacă din funcție pentru că este o persoană educată și că nu își dorește ca la Bălți să se repete situația din Chișinău.

„Am luat această decizie pentru că orașul are nevoie de un gospodar, iar eu nu pot să revin în timpul apropiat acasă. Plecând din funcție acum, la Bălți vor avea loc alegeri la data de 20 mai, când se vor desfășura mai multe alegeri locale. Atunci o să urmărim împreună cine va aduce hrișcă și cine va împărți zahăr”, a menționat Renato Usatîi.

Liderul PN a anunțat că lasă cârma municipiului Bălți cu bugetul plin și fără scheme de corupție, iar cât timp a deținut funcția de primar a investit în oraș peste 20 milioane de lei.

La fel, în cadrul alegerilor locale din mai, Nicolai Grigorișin, actualul primar interimar al municipiului, va candida pentru funcția de primar. Potrivit lui Usatîi, Grigorișin va continua activitatea pe care a început-o PN la Bălți.

Totodată, Usatîi a mai declarat că referendumul preconizat pentru data de 4 martie 2018 nu va avea loc. 

Renato Usatîi a fost ales în funcția de primar al capitalei de nord la alegerile locale din 14 iunie 2015, cu votul a 72,46% dintre bălțeni. De mai bine de un an, Usatîi se află la Moscova și este învinuit de către procurorii moldoveni că în 2011 l-a expropriat pe bancherul rus, Gherman Gorbunţov, de pachetul majoritar de acţiuni pe care le deţinea la Universalbank-ul din Chişinău, iar ulterior a comandat asasinarea acestuia.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii