Liderul PPPN, Renato Usatîi, a fost obligat să-i achite lui Vladimir Voronin un leu pentru calomniere.

O decizie definitivă în acest sens a fost luată de către Curtea de Apel Chişinău, care a mai stabilit ca primarul de Bălţi să-şi ceară scuze şi să dezmintă public afirmaţiile făcute acum doi ani, precum că liderul comunist ar avea o avere de peste 200 de milioane de euro. 

Președintele PCRM, l-a acționat în judecată pe Usatîi, după ce ultimul a declarat la posturile de televiziune „Noroc TV” și „Accent TV” că: „Vladimir Voronin are o avere de peste 200 de milioane de euro, este proprietarul mai multor bunuri imobile amplasate în diferite ţări din Europa şi SUA, inclusiv case de locuit şi un sanatoriu și a luat parte la mai multe scheme organizate de Vladimir Plahotniuc, la care participă până la momentul actual şi a primit de la diferite persoane cinci milioane de dolari pentru compania electorală din 2009”. 

Reclamantul a solicitat instanţei să-l oblige pe Usatîi să dezmintă public afirmaţiile şi să-i achite un leu prejudicii morale. 

Avocaţii lui Voronin au adus în instanţă argumente că, afirmaţiile făcute de Usatîi nu corespund realităţii. Curtea de Apel a mai obligat cele două televiziuni să-i ofere lui Renato Usatîi timp de antenă pentru a-şi cere scuze de la Voronin. 


Decizia Curţii de Apel este executorie. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii