Fostul lider din stânga Nistrului, Igor Smirnov a devenit tot mai activ în spațiul public din stânga Nistrului, scrie unimedia.info. După 5 ani de tăcere, fostul președinte RMT a revenit în spațiul public cu mai multe interviuri, declarații și luări de poziție.

Săptămână curentă, Smirnov a adresat un apel conducerii Transnistriei, privind criza profundă de pe piața valutară din regiune. În declarația sa, fostul lider de la Tiraspol a sugerat conducerii să implementarea imediată a măsurilor de depășire a crizei valutare, în baza deciziilor aprobate de Sovietul Suprem. În caz contrar, Smirnov a recomandat convocarea unui congres al deputaților de toate nivelurile, pentru dezvoltarea măsurilor de stabilizare a situației. 

insmirn.jpg

Sursa: http://dniester.ru/

Presa din stânga Nistrului cataloghează declarația lui Smirnov ca o susținere fără echivoc, acordată de acesta, echipei ”Obnovlenie” și companiei ”Sheriff” în confruntarea lor cu echipa șefului RMT, Evgheni Șevciuc. De asemenea, presa transnistreană susține că această revenire a lui Smirnov, vorbește de aprofundarea crizei politice din Transnistria.

Potrivit unimedia.info, anterior, Smirnov a optat pentru diminuarea pragului care stabilește validarea pretinsului scrutin prezidențial, programat pentru acest an.

Amintim că Igor Smirnov a fost lider al Transnistriei, din 1992 și până în 2011, atunci când a pierdut scrutinul în favoarea lui Șevciuc, fiind criticat dur de Moscova pentru că fiul său, Oleg Smirnov ar fi furat 15% din ajutorul umanitar acordata de Rusia, regiunii transnistrene.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii