Candidatul PSRM, Igor Dodon este noul președinte al Republicii Moldova. Potrivit rezultatelor preliminare, după procesarea a peste 99% din procese verbale, acesta a obținut circa 54,2% din sufragii.

Contracandidata sa, Maia Sandu a obținut 47,6% din voturi, diferența dintre cei doi fiind de 4,8% sau 76403 voturi - mai mică decât în primul tur.

Снимок.PNG

captură rlive.md

Potrivit datelor preliminare, în turul II al alegerilor prezidențiale au participat mai mulți alegători, decât în I-ul tur. Astfel, potrivit rezultatelor preliminare, la scrutin au participat 1593335 cetățeni.

Totuși, o parte din cetățeni nu și-au putut exercita dreptul la vot, în special cei din diaspora, după ce la mai multe secții de peste hotare s-au terminat buletinele de vot. În legătură cu acest fapt, ieri, în fața CEC a început un protest privind ineficiența în legătură cu organizarea alegerilor. De asemenea, mai mulți cetățeni au inițiat colectarea semnăturilor pentru o petiție prin care solicită demisia conducerii CEC și MAEIE.

La miezul nopții, Igor Dodon a susținut o conferință de presă, în care a a spus că, deși sunt rezultate preliminare, el este noul șef de stat, promițând să fie „președintele tuturor”. 

Contracandidata sa, Maia Sandu nu a venit încă cu o reacție, după comunicarea rezultatelor preliminare.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii