Discursul liderului PDM, Vlad Plahotniuc, despre conflictul transnistrean, susținut la New York, l-a nemulțumit pe curatorul regiunii transnistrene din partea Federației Ruse, Dmitri Rogozin.

Într-o postare de Facebook, oficialul rus se întreabă de ce „singurul miliardar într-o țară săracă cheamă la un nou război pe Nistru”.

rogozin.jpg

Discursul, care l-a nemulțumit pe Rogozin, a fost axat pe nevoia rezolvării conflictului transnistrean, fiind accentuată solicitarea constantă a Republicii Moldova de retragere a trupelor ruse din Transnistria, precum și a armamentului și munițiilor.

De asemenea, în cadrul discursului, Vlad Plahotniuc a menționat despre necesitatea transformării misiunii pacificatoare a Federației Ruse în Transnistria într-una civilă, sub mandat internațional, lucru despre care autoritățile transnistrene au menționat anterior.

Discursul liderului PDM a fost susținut în cadrul Consiliul Internaționalei Socialiste, unde acesta deține statutul de vicepreședinte. Evenimentul a avut loc în perioada 11-12 iulie 2017 în Statele Unite ale Americii, la New York, în clădirea sediului central al Organizației Națiunilor Unite.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii