Curtea Constituțională nu mai este obligată să examineze sesizările care parvin din partea autorităților în termenul prevăzut de legislație, adică timp de 30 de zile. Deputații au examinat un proiect de lege prin care exclud termenul existent. Totuși nu se cunoaște care vor fi noile limite de care se vor conduce magistrații.

Până în prezent, termenul putea fi prelungit cu 15 zile suplimentare, în afară de cele 15 zile deja prevăzute de lege, iar în urma unei Hotărâri emisă de Curte, aceasta lege a fost declarată neconstituțională și a fost emisă o adresă Parlamentului de modificare a legislației.
 
Potrivit bizlaw.md, modificarea legislativă vine în contextul în care Curtea  a emis o hotărâre în acest sens încă în iunie 2014, unde se menționează că examinarea unei sesizări depinde de mai mulți factori, iar stabilirea unor termene de către Parlament „vine în contradicție cu principiul independenței Curții”.
 
Parlamentul a votat proiectul în a doua lectură. Un grup de lucru urmează să fie format pentru a stabili care este termenul rezonabil în care trebuie să se încadreze magistrații CC.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii