Magistrații Curții de Apel Chișinău, care pe 11 noiembrie curent au menținut condamnarea fostului premier, Vlad Filat, la 9 ani de detenție, au prezentat astăzi sentința motivată.

Avocatul Igor Popa afirmă că decizia motivată are 211 pagini și nu a reușit să facă cunoștință cu toate argumentele aduse de instanță. 

„Decizia motivată are un volum de 211 pagini și nu am putut să facem cunoștință cu toate argumentele instanței. Noi vom face public întregul dosarul și decizia motivată. Publicul trebuie să cunoască adevărul”, a spus Popa.

De asemenea, avocatul lui Filat a menționat că decizia în dosarul clientului său este definitivă, dar nu irevocabilă.

„Noi vom studia cu atenție decizia motivată și, în termen de 30 de zile, vom depune un recurs la Curtea Supremă de Justiție. Doar după decizia CSJ putem vorbi de o decizie definitivă și irevocabilă”, a mai adăugat apărătorul.

Igor Popa s-a referit și la un aspect al acuzării, care nu se regăsește în sentința Curții de Apel. „Este vorba de cele 320 de milioane de lei care i-ar fi primit Vlad Filat de la 3 femei din Federația Rusă, care nu au fost niciodată în Moldova. Văd din sentință că acest capăt de acuzare a fost exclus. Asta demonstrează o dată în plus că acest dosar conține doar probe artificiale. Vom demonstra că tot dosarul se bazează doar pe presupuneri și probe artificiale”, a subliniat avocatul.

Despre martorii falși în dosarul Filat, puteți citi aici.

Amintim Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare de către Judecătoria Buiucani, la sfârșitul lunii iunie curent. Fostul premier a fost găsit vinovat de trafic de influență și corupere pasivă.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

Zef

24:67 11.12.2016

....sa cunoasca adevarul!!! Acum cind in aer miroasa a "balanda"? De ce cind era in parlament nu a spus nimic despre adevar?

Ответить