Astăzi a avut loc o nouă şedinţă de judecată în dosarul primarului de Orhei, Ilan Shor la care s-a decis prelungirea arestului la domiciliu.

Procurorul declară că nu va contesta decizia magistraților de astăzi pentru că nu sunt circumstanțe noi, de asemenea a adăugat că speră până la începutul lunii septembrie dosarul să fie expediat în judecată. 

Avocații lui Shor consideră decizia ilegală și declară că Procuratura nu a prezentat dovezi noi.

„Considerăm că nu sunt probe care demonstrează vinovăția clientului nostru decizia fiind una neargumentată și nejustificată” a afirmat unul din avocații lui Shor.

Totodată avocații au declarat că au fost colectate 17 mii de semnături prin care cetățenii Republicii Moldova  care cer eliberarea edilului de Orhei.

Amintim că, la data de 5 august, judecătorii au schimbat măsura preventivă în privinţa lui Ilan Shor, acesta fiind plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Precizăm că, Ilan Shor a fost reţinut de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie pe data de 22 iunie, într-un nou dosar penal intentat pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii