UPDATE! Vlad Filat și-a revenit și a fost scos din Judecătorie cu ajutorul mascaților.

3 Filat .jpg

1 Filat.jpg

sursa foto: PLDM

Fostul prim-ministru Vlad Filat și-a pierdut cunoștința în sala de judecată a Judecătoriei Buiucani acolo unde a fost adus la o nouă ședință în procesul în care este inculpat de corupere pasivă.

La fața locului s-a deplasat o ambulanță care încearcă să-l readucă la viață pe Filat.

Menționăm că acesta a intrat în greva foamei de 17 zile, timp în care a băut doar apă. Astfel Vlad Filat protestează împotriva faptului că procesul are un caracter închis și nu i se permite să vorbească cu presa.

Astăzi părțile au început să-și prezinte pledoaria finală în proces, după care Filat ar fi trebuit să-și spună ultimul cuvânt.

"Ședința a fost întreruptă pentru mâine, deoarece partea apărării a solicitat ca Vlad Filat să facă anumite investigații medicale”, a spus procurorul Adriana Bețișor.

Avocatul Igor Popa: „Ședințe de judecată se desfășoară cu o viteză mare chiar dacă clientul meu nu poate veni în fața instanței. După anunțarea grevei foamei acum 20 de zile, condițiile de detenție s-au înăsprit, acestuia fiindu-i interzis discuțiile la telefon, întâlnirile cu părinții și nici consultul medicilor calificați din afara Penitenciarului 13”.

Amintim că Vlad Filat a fost reținut la 15 octombrie 2015 fiind acuzat de coruperea pasivă a primarului de Orhei Ilan Shor. Ultimul a mărturisit că i-ar fi dat 250 de milioane de dolari lui Filat.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii