Doar 30% din populația Republicii Moldova are încredere în poliție, iar 74 la sută dintre oameni consideră că poliţia este coruptă. Cel puțin asta arată datele unui sondaj realizat de Institutul de Politici Publice și Centrul de Investigații Sociologice și Marketing CBS-Axa.

Datele cercetării sociologice arată că cele mai corupte subdiviziuni ale poliţiei sunt considerate poliţia de frontieră, poliţia de patrulare şi poliţia criminală. Participanții la sondaj consideră că cele mai puţin corupte subdiviziuni ale MAI sunt pompierii, salvatorii, carabinierii şi poliţia de sector.

untitled-infographic-2.png

Mai mult ca atât, în timp ce 48 % dintre poliţişti, participanți la studiu consideră că cetăţenii sunt satisfăcuţi de activitatea oamenilor legii, oamenii afirmă contrariul. Aproape jumătate dintre respondenţi nu au fost de acord cu afirmaţia că „poliţia se străduieşte să răspundă nevoilor oamenilor”. Mai mult de jumătate dintre cei intervievaţi nu au fost de acord cu faptul că „poliţia tratează toţi oamenii cu respect”.

Totodată, circa 75 la sută din respondenţi au declarat că au încredere în pompierii şi salvatorii, 49 % au încredere în polițiștii de sector, în timp ce poliţiştii de frontieră se bucură de încrederea a peste 44 la sută dintre respondenţi.

Cercetarea a fost realizată în perioada 1 octombrie-10 decembrie 2015, și a fost efectuat pe un eşantion de peste o mie de civili și 500 de angajați MAI.  

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii