Uniunea Europeană va acorda Republicii Moldova asistenţă financiară în valoare de 15 milioane de euro sub formă de grant. 

Astăzi, premierul Pavel Filip şi Johannes Hahn, Comisarul pentru Politica europeană de vecinătate şi negocierile de extindere, au semnat, la Chişinău, Acordul de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Uniunea Europeană privind Programul de suport pentru reforma administraţiei publice în Republica Moldova.

Evenimentul s-a desfășurat în contextul vizitei lui Johannes Hahn în Republica Moldova.
 
Obiectivul general al Acordului este de a consolida capacitatea instituțională a administrației publice centrale și locale din Republica Moldova pentru a elabora și a pune în aplicare politici cuprinzătoare și pentru a asigura furnizarea eficientă a serviciilor publice de înaltă calitate, în conformitate cu principiile europene ale administrației publice.
 
Acordul va fi pus în aplicare în termen de șase ani, în conformitate cu prevederile Strategiei de reformă a administrației publice pentru anii 2016 – 2020.

Acord își propune să sporească capacitățile administrației publice pentru realizarea angajamentelor ce derivă din Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii