Ion Gangan, fost primar al oraşului Nisporeni, cercetat penal pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari, figurează printre persoanele de încredere ale candidatului PDM la alegerile prezidenţiale, Marian Lupu.

Gangan a fost surprins printre persoanele de încredere ale lui Lupu, la lansarea acestuia în campania prezidenţială, în oraşul Nisporeni. Într-o înregistrare video făcută publică de portalul Omega, se vede cum Lupu şi Gangan se salută prieteneşte, iar ultimul chiar face o plecăciune în faţa candidatului PDM.

Precizăm că şi Marian Lupu l-a susţinut pe Gangan la alegerile locale din anul 2015, când acesta a încercat să obțină cel de-al treilea mandat de primar al oraşului Nisporeni, pe listele PDM. Atunci, Marian Lupu a participat la o întâlnire cu alegătorii, la care l-a lăudat pe Ion Gangan.  

Gangan a fost reţinut de poliţie în iulie 2016, sub acuzaţia că în perioada lunilor mai 2013 – ianuarie 2014, a dobândit prin înşelăciune de la un locuitor al raionului, bani în sumă totală de 70 de mii de euro, pentru a-l ajuta la procurarea unor terenuri. Victima nu a intrat însă în posesia terenurilor.  Fostul edil al oraşului Nisporeni este cercetat sub control judiciar.

Ion Gangan, care a deţinut funcţia de primar de Nisporeni în anii 2007-2015, s-a remarcat prin implicarea în mai multe scandaluri, emigrând de la un partid la altul. În 2007, a ajuns în posesia mandatului de primar, candidând independent. La alegerile parlamentare din 2009, Ion Gangan cochetează cu PSD, condus de Victor Şelin, şi obţine un loc de frunte pe lista electorală a formaţiunii, care nu a trecut pragul electoral.  Peste câteva luni, Gangan aderă la Partidul Liberal, iar la alegerile locale din 2011, câştigă cel de-al doilea mandat de primar.

În anul 2010, acesta a fost implicat într-o bătaie cu Ion Robu, pe atunci preşedinte al Organizaţiei teritoriale Nisporeni a PLDM. În ianuarie 2014, mai mulți oameni de afaceri din raionul Nisporeni au organizat o conferință de presă, în care l-au acuzat pe Ion Gangan că ar stabili taxe pe criterii politice pentru agenții economici. 

Ion Gangan a fost acuzat şi de liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, că în toamna anului 2014 a aruncat în el şi adepţii săi cu pietre, în timp ce protestau paşnic la un concert electoral organizat de PDM în Nisporeni.

Ion Gangan a figurat  și în scandalul ceasurilor oferite în timpul alegerilor pentru funcția de președinte al României, din noiembrie 2014,  celor care votau pentru candidatul PSD, Victor Ponta, susținut în Republica Moldova de PDM.    
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii