Marin Mortean, un fost angajat al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției, apoi al Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură, de unde a fost demis în urma unor anchete de serviciu, a fost recent avansat la un Minister, scrie ziarulnational.md.

Acesta a fost numit șef al unei Direcții din cadrul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Referindu-se la această avansare, președintele „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari a declarat că autoritățile publice nu țin cont de „principiul meritocrației”, atunci când fac angajări în instituțiile publice. Slusari a declarat că Mortean a fost demis în 2008 de la CCCEC (actualul CNA), pentru încălcarea gravă și sistematică a disciplinei, fapt confirmat și de directorul instituției, Viorel Chetraru.

ziarulnational.md.jpg

Sursa: ziarulnational.md

Confirmarea despre demiterea lui Mortean, a fost scrisă de Chetraru, după ce, într-o conferință de presă, acesta a negat că a fost demis și s-a plâns de campanie de denigrare.

Ulterior, timp de 5 ani, Mortean a activat în cadrul Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură, fiind implicat în mai multe scandaluri ce vizau repartizarea nejustificată a subvențiilor, inclusiv în dezvăluirile despre schemele în care funcționarii agenției încasau 20% din subvenții, pentru a le aproba.

În instituțiile în care a activat, pe numele lui Mortean ar fi fost pornite și câteva anchete de serviciu, dar, de fiecare dată, acesta a scăpat de sancțiuni.

Precizăm că acesta nu este primul caz în care, persoane controversate sunt angajate în funcții publice prestigioase în instituțiile publice.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii