Președintele Camerei Reprezentanților Congresului American, Paul Ryan, a acuzat Rusia că s-a implicat în procesele electorale din mai multe țări, printre care a menționat și Republica Moldova.

Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de presă, în cadrul căruia oficialul s-a expus în favoarea unor sancțiuni suplimentare față de Rusia, pe care a catalogat-o drept un „guvern amenințător”.

În cadrul brifiengului, Paul Ryan a mai declarat că este sigur că Rusia a intervenit în alegerile prezidențiale din SUA, din 2016, sugerând că parlamentarii americani pot adopta măsuri legislative pentru a se asigura că acest lucru nu se va repeta.

În acest context, oficialul a spus că rușii s-au implicat nu doar în alegerile din SUA. „Rusia nu se implică doar în alegerile noastre, ci o fac în întreaga lume. Au făcut-o în Franța. Au făcut-o în Moldova. O fac în țările baltice. Rusia încearcă să submineze democrația în sine, să delegitimeze democrația, astfel încât ei să arate mai bine prin comparație”, a declarat Paul Ryan, citat de presa americană.

În iunie 2018, Paul Ryan s-a întâlnit în SUA cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unei vizite de lucru. Oficialul american a dat atunci asigurări privind susținerea eforturilor guvernării de la Chişinău pentru realizarea obiectivelor de consolidare a statului de drept și realizarea reformelor.

Președintele Camerei Reprezentanților Congresului SUA a acceptat să efectueze o vizită în Republica Moldova şi în regiune, într-o perioadă ulterior agreată. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii