Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, nu a mai fost observat în spaţiul public după ce a anunţat la 26 octombrie, cu patru zile înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, că se retrage din campania electorală în favoarea Maiei Sandu. Liderul PDM a fost văzut doar la şedinţa Parlamentului din 3 noiembrie, curent.

Presa a scris că la 30 octombrie, ziua scrutinului prezidenţial, Marian Lupu nu ar fi participat la alegeri. Astfel, surse demne de încredere din cadrul secției de vot nr. 122, din incinta Policlinicii nr.1, acolo unde Marian Lupu urma să voteze, au declarat pentru UNIMEDIA că liderul PDM nu s-ar fi prezentat la vot.

De asemenea, a devenit curios faptul că, pentru prima dată, presa nu a fost informată despre ora şi locul unde Marian Lupu urma să voteze, așa cum se întâmpla la scrutinele anterioare. Consilierul deputatului Andrian Buligari, a explicat că „liderul PDM s-ar fi aflat în ţară, însă nu ar cunoaşte dacă va participa sau nu la vot”.

Contactat de CrimeMoldova, Adrian Buligari a menţionat vineri, 11 noiembrie, că nu ar avea un răspuns la întrebarea dacă totuşi a participat sau nu Marian Lupu la scrutinul electoral din 30 octombrie. La fel, fiind întrebat dacă liderul PDM a participat sau nu la şedinţa Consiliului Coaliției de Guvernare din data de 11 octombrie şi dacă ar fi fost organizată în această perioadă şedinţa Biroului Politic al formaţiunii, Buligari a spus că „nu ar putea să afirme sau să infirme această informaţie”.

De asemenea, fiind întrebat dacă decizia de a părăsi cursa electorală a fost luată personal de către Marian Lupu sau de către Biroul Politic al PDM, consilierul ne-a declarat că „motivele au fost expuse deja anterior în cadrul unei conferinţe de presă”. Adrian Buligari a specificat că „Marian Lupu se află în ţară, iar despre ora şi locul alegerilor, mass-media va fi informată printr-un comunicat de presă”.

Unele surse spun că Marian Lupu ar fi fost retras forțat din cursa electorală, la comanda prim-vicepreședintelui PDM, Vladimir Plahotniuc. Această retragere ar fi avut drept scop creșterea șanselor liderului PSRM, Igor Dodon.

Totodată, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, fiind întrebat de jurnalişti unde s-ar fi pierdut domnul Lupu şi dacă acesta s-a supărat că ar fi fost scos din cursa electorală, speakerul a răspuns că „dacă dumnealui s-a retras de ce să fie supărat, mai ales că aceasta a fost o decizie personală, nu şi cea asumată de colegi sau de partid. Iar când va vota domnul Lupu, vă îndemn să-l întrebaţi pe dumnealui. Cu regret nu vă pot ajuta acum”, a spus Candu .

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii