Judecătoria Râșcani a respins astăzi plângerea depusă de avocații judecătoarei Domnica Manole, privind contestarea ordonanței de începere a urmăririi penale în privința magistratei, transmite anticoruptie.md.

Domnica Manole, judecătoare la Curtea de Apel Chișinău este cercetată penal după ce a adoptat o decizie prin care a obligat CEC-ul să iniţieze referendumul republican privind alegerea preşedintelui ţării de către popor, la iniţiativa Platformei Demnitate şi Adevăr.

Urmărirea penală a fost inițiată de Procuratura Anticorupție după ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) și-a dat acordul în acest sens, pe data de 31 mai curent. „De atunci și până în prezent, Domnica Manole nu a fost citată niciodată de procurori, nu a fost audiată. E ciudat și pentru noi acest lucru”, a declarat pentru portalul anticorupție.md, avocata Veronica Mihailov.

Avocata a mai declarat că decizia de astăzi va fi contestată la Curtea de Apel. „Judecătorul nu a luat astăzi în considerație că nu sunt întrunite toate temeiurile de pornire a urmăririi penale și că ordonanța de pornire a urmării penale nu corespunde cerințelor legale”.

Totodată, sursa precizează că pe 15 septembrie curent, Curtea Supremă de Justiție urmează să examineze cererea avocaților Domnicăi Manole de recuzare a completului de judecată care va examina solicitarea magistratei privind contestare a hotărârii CSM, prin care s-a dat curs urmăririi penale în privința ei.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii