Renato Usatîi, Primarul de Bălți și liderul Partidului Nostru, a declara săptămâna trecută, în cadrul unei emisiuni că, Vlad Plahotniuc, i-ar fi propus 1 500 000 dolari ca să părăsească țara în perioada septembrie-noiembrie 2016.

Astăzi, Usațîi, urma să depună mărturii pe acest caz dar nu s-a prezentat în fața procurorului. Acesta a mers la Procuratura Anticorupție dar în loc să fie audiat de procurori a făcut doar declarații pentru presă: ”Am venit aici doar din stima pentru jurnaliști, să vă explic cum stau lucrurile”, a declarat Usatîi.

”Eu nu am încredere în Procuratura lui Plahotniuc. Ei acum stau și se gândesc cum să-l ”trăsnim” pe Usatîi, pentru că nu se gândesc ei acum la faptul cum Plahotniuc să răspundă pentru faptul de corupere”, a mai menționat Usatîi.

Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție, a declarat presei că Renato Usatîi va mai fi chemat la audieri pentru a face declarații iar dacă acesta nu se va prezenta nici ulterior, înseamnă că ”fapta respectivă nu a avut loc și este doar un show mediatic”.

„Nu vreau să fac comentarii. Este regretabil că unele persoane fac declaraţii în presă, dar nu vor să facă declaraţii pentru procuratură.Eu nu pot porni la investigație atunci cînd nu îmi sunt clare toate faptele: Cum a ajuns la Plahotniuc? Cine l-a invitat? Ce discuție au avut, fapt care urmează sa fie comunicat de persoana audiată”, a declarat Viorel Morari. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii