Serviciul Vamal a demarat procedura de atestare a colaboratorilor din sistem, care va dura circa două luni de zile. Respectiva măsură a fost anunțată de conducerea Serviciului Vamal, iar modul de desfășurare a procesului respectiv şi activitatea Comisiei de atestare sunt prevăzute în Regulamentul cu privire la atestarea colaboratorilor vamali, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 383 din 29 mai 2001 ”despre aprobarea unor acte normative privind realizarea Legii serviciului în organele vamale.”

Astfel de examene se desfășoară odată la doi ani, iar Serviciul Vamal a anunțat că circa 24% din angajați nu au fost niciodată supuși atestării, iar alți 49% au fost atestați doar o singură dată, la încadrarea în funcție.

În acest context, Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie ”le-a solicitat membrilor Comisiei să asigure corectitudinea și obiectivitatea procesului demarat, astfel încât în noua structură să se regăsească doar acei angajați care corespund exigențelor înaintate”.

Deciziile finale ale Comisiei de atestare vor fi adoptate în urma examinării criteriilor de eligibilitate stabilite în fișa de atestare precum corespunderea cu cerințele pentru funcția exercitată, respectarea disciplinei de muncă, dar și prestația  în cadrul interviului.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii