Judecătoria Buiucani i-a condamnat astăzi la închisoare pe omul de afaceri, Viorel Țopa - 9 ani și pe cumnatul și complicele acestuia, Răzvan Paveliu – 7 ani, într-un dosar pentru uz de fals și spălare de bani în proporții deosebit de mari, scrie realitatea.md. Informația a fost confirmată pentru sursă, de către procurorul Anticorupție, Viorel Morari.

Realitatea.md menționează că declarația privind condamnarea „la 15 ani de închisoare” a lui Viorel Țopa a fost făcută de către liderul Platformei DA, Andrei Năstase în cadrul unor dezbateri organizate astăzi de Clubul Jurnaliștilor de Investigație.

Informația a fost confirmată ulterior de către procurorul Anticorupție, Viorel Morari, care a precizat doar că, Viorel Țopa a fost condamnat la 9 ani de închisoare. Având însă o condamnare anterioară de la care s-a eschivat, instanța a dispus cumularea pedepselor în privința lui Țopa, stabilind în total 15 ani de detenție în penitenciar de tip închis.

De asemenea, și Răzvan Paveliu, cumnatul și complicele lui Viorel Țopa, a fost condamnat astăzi la 7 ani de închisoare, iar prin cumul, la 8 ani.

Judecătoria Buiucani a pronunțat sentințele în lipsa condamnaților, aceștia fiind anunțați în căutare internațională.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii