Fostul lider al PLDM, Vlad Filat și-a spus astăzi ultimul cuvând în fața magistraților de la Judecătoria Buiucani. Dis-de-dimineață la sediul Judecătoriei au fost luate măsuri sporite de securitate, întrucât erau anunțate proteste.

Aproape de ora 13:00 magistrații au intrat în deliberări. Când a fost adus la proces, fostul prim-ministru a declarat că nu se așteaptă la surprize. Acesta arăta mult mai bine decât acum o săptămână când din cauza grevei foameni a fost necesar întreruperea procesului deoarece Filat a leșinat.

Menționăm că procuroii au solicitat o pedeapsă de 19 ani de închisoare, confiscarea averii obținute ilicit și interdicția de a ocupa funcții publice timp de 5 ani.

Filat optează nevinovat și spune că tot procesul în care este învinuit de corupere pasivă și trafic de influență este o făcătură a oligarhului Vlad Plahotniuc, prim-vicepreședintele Partidului Democrat.

Filat a fost reținut la 15 octombrie anul trecu după o solicitare a Procurorului General de atunci Corneliu Gurin făcută în plenul Parlamentului.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii