Ex-premierului Vlad Filat a postat un nou mesaj pe contul său de facebook. Acesta a demonstrat că este gata să facă dezvăluirile pe care le-a promis anterior, doar dacă şedinţele de judecată vor fi publice.

„Dezvăluirile pe care le voi face nu sunt titluri de ştiri sau postări pe facebook. Cereţi şedinţe publice, cum este legal, şi atunci voi avea posibilitatea să vorbesc, iar societatea să afle adevărul despre tot ce s-a întâmplat şi rolul fiecăruia”, se arată în postarea ex-premierului.

Mai mult, liderul PLDM afirmă că dosarul său nu are nici o legătură cu furtul miliardului. „În mod intenţionat s-a făcut o legătură între furtul miliardului şi dosarul în care sunt vizat. Dosarul miliardului este cu totul altceva. Este un dosar care trebuie încă intentat. Acesta trebuie să dea apreciere acţiunilor şi inacţiunilor instituţiilor statului, în care au activat şi activează persoane concrete, cu responsabilităţi prevăzute de lege, inclusiv celor de la BEM, Banca Socială şi Unibank. Sunt persoane care au luat decizii ce au condus la jaf şi, foarte important - au beneficiat de aceşti bani. Nu e simplu, dar foarte posibil de stabilit ce a fost şi cine a fost cu adevărat. Aşa cum unica măsură relevantă este timpul, şi în acest caz banii sunt probe relevante. De îndată ce vor fi găsiţi banii, vor fi depistaţi şi făptuitorii”, se mai arată în postarea de pe Facebook.

mesaj filat.pngfacebook.com

Vlad Filat se află în arest din 15 octombrie 2015. În mesajul anterior, liderul PLDM a  scris ONG-urilor şi instuţiilor europene că nu vrea nimic mai mult decât şedinţe de judecată publice. Mai mulţi deputaţi PLDM şi membri ai Partidului Liberal-Democrat, dar şi susţinători ai fostului premier Vladimir Filat au cerut în data de 25 mai la şedinţa de judecată şedinţe publice în acest dosar. Totuşi instanţa a respins această solicitare, pe motiv că fostul premier ar putea în acest mod să manipuleze părţile implicate în dosar.

Vlad Filat riscă o pedeapsă pentru corupere pasivă de la 7 până la 15 ani de închisoare şi o amendă de până la 200 de mii de lei, dar şi pentru trafic de influenţă riscă de la 3 până la 7 ani de închisoare sau o amendă de până la 120 de mii de lei.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii