Vlad Plahotniuc, a oferit un interviu pentru tribuna.md unde a vorbit despre alegerile prezidențiale, „clanul Țopa”,  Veaceslav Platon și alte subiecte „picante”.

Prim-vicepreşedintele PDM, se arată convins că Partidul Democrat este unul dintre cele mai importante partide din Republica Moldova, partidul cu cea mai bună reprezentare în teritoriu și că este singurul partid care poate să rezolve cu adevărat problemele cu care se confruntă moldovenii.

Plahotniuc, a menționat  și faptul că, Marian Lupu,candidatul PDM la alegerile prezidențiale,  este un candidat cu șanse mari.

Democratul a vorbit și despre arestul judecătorilor, acesta afirmă că „și-a dat aprobarea”, ba mai mult: „Eu îmi dau acum aprobarea în avans şi pentru următoarele astfel de acţiuni, chiar fără să ştiu care sunt acestea. Dacă de aprobarea mea depind unele lucruri benefice, îmi dau aprobarea să se facă ordine în ţară.” a declarat Vlad Plahotniuc pentru sursa citată.

Totodată, Plahotniuc, a discutat și despre protestele care au avut loc în ultima perioadă, acesta califică protestele ca fiind prezentarea unor probleme din societate pe care actuala guvernare le-a preluat și le rezolvă și pe de altă parte, prim-vicepreşedintele PDM menționează că: „Protestul a scos la suprafaţă grupări interconectate care acţionau cu metode foarte evidente de criminalitate organizată, ele fiind formate din interlopi, politicieni, funcţionari şi reprezentanţi ai unor cercuri de interese din afara ţării. Bunăoară, înainte ca una dintre aceste grupări să preia Platforma DA, nu se ştia despre unele legături dintre membrii și capii ei, nu se cunoşteau multe date despre modul lor de acţiune şi provenienţa finanţărilor ilegale pe care le folosesc. Datorită organizării de către ei a acestor proteste am reuşit să aflăm foarte multe, cei din umbră s-au developat şi asta ne-a permis să evităm o escaladare a situaţiei și o aruncare a țării într-o criză politică profundă. Mai mult, asta ne va permite să fim mult mai pregătiți și mai deciși în măsurile de combatere a tentativelor de destabilizare a situației din țară.” 

Plahotniuc, spune că, aceste grupări sunt conduse de: „Clanul Țopa, de Platon, de grupulețul lui Renato Usatâi, care au preluat sub ei câteva partide, jurnalişti, funcţionari ai statului, şi-au băgat oameni în rândul societăţii civile, pentru a avea un acces cât mai credibil inclusiv în zona diplomatică.”

Întrebat dacă a aflat aceste lucruri din „carnețelul lui Platon”, Vlad Plahotniuc a răspuns:„ Nu, din presă ştiu. Mai exact, mai ales din presă.”

Referitor la acuzațiile lui Platon, Plahotniuc comentează: „Deja toţi cei care au fost arestaţi spun cam aceeaşi fabulă. Cum vezi o arestare, cum apare numele meu. E şi ăsta un semnal și un mesaj pe care, dacă îl analizaţi dincolo de campaniile lor de victimizare, o să descoperiţi informaţii utile. Cu Platon situaţia e complicată şi îngrijorarea faţă de cazul lui este foarte mare din partea celor care au coparticipat la toate ilegalităţile lui, atât din Moldova, cât şi din afara ei, dar şi a celor care au stat în spatele lui. Căci este deja evident că Platon nu administra banii lui, nu avea el aşa bani, el era doar omul cu schemele de spălare de bani, era cel care plasa banii şi finanţa diferite acţiuni ilegale. El şi toată gruparea lui mă atacă pe mine în speranţa că mă vor intimida, şi eu voi face totul ca să-l ajut, iar ei în schimb nu mă vor mai acuza. Eu, desigur nu voi ceda acestor presiuni psihologice, ei pot să mă acuze în continuare de tot ce le trece prin cap. Justiţia să-şi facă treaba, să o facă obiectiv şi corect, iar prejudiciile aduse statului să fie recuperate, hoţii si corupţii să stea la puşcărie. Ceea ce pot face eu, este, ca împreună cu colegii de coaliţie, să sprijinim Guvernul şi celelalte instituţii responsabile să aprobe legile pentru întărirea sistemului bancar şi măsurile pentru curăţarea lui, aşa încât dacă mâine apar alţi platoni să nu mai poată face porcăriile pe care le-au făcut. Vă sigur că vom rezolva această problemă în perioada imediat următoare.”

Totodată, meționează faptul că și Gofman este omul lui Platon. „El a fost omul cheie în toate marile spălări de bani care s-au făcut în Moldova. A fugit în SUA şi a încercat să facă pe disidentul ca să se victimizeze și să ascundă implicarea lui în spălarea a 20 de miliarde de dolari SUA, dar cred că deja s-a lămurit toată lumea ce e cu el și al cui este”, a mai spus  a spus Plahotniuc în interviul respectiv.

De asemenea, Plahotniuc, afirmă că nu este interesat de funcția de premier și că prioritar pentru el este acum să sprijine Guvernul să facă reformele convenite cu FMI şi alte urgenţe pentru eficientizarea instituţiilor, iar un alt obiectiv al său ţine de reformarea PDM şi pregătirea pentru alegerile din 2018.

Plahotniuc a negat că, Ilan Shor, Maia Sandu sau Igor Dodon ar fi oamenii săi, acesta a declarat: „Toţi sunt ai mei şi pe toţi îi susţin. Cu declaraţia asta cred că le-am înjumătăţit ratingul la câţiva dintre ei.” Ce ține de Shor, democratul a avut o abordare mai serioasă: „Ca şi toţi ceilalţi implicaţi, trebuie să răspundă pentru ce a făcut. Şi în acest caz numele meu e invocat de către cei care au făcut afaceri cu el, l-au folosit, iar acum s-au supărat că a dat depoziţii pe ei şi îl etichetează precum că este omul meu ca să-l discrediteze şi să scape ei de răspundere. Din partea mea, pot să se toarne între ei zi şi noapte, să spună ce vor, important e să se afle adevărul şi toţi să răspundă pentru faptele lor și, desigur, să fie recuperaţi toți banii înapoi. Nimeni nu trebuie să beneficieze de clemenţă sau protecţie.”

Întrebat despre ce crede referitor la declarațiile făcute de Andrei Năstase în SUA în ancheta BEM şi la ce instituții, Plahotniuc a spus: „Ce detalii să vă dea, că a zburat până în SUA să depună mărturii la Mc Donald’s? Haideţi să fim serioşi, băiatul ăsta încă nu a depăşit ipostaza de clovn, vedeţi doar că umblă ca un bezmetic din ţară în ţară şi nu vrea nimeni să se vadă cu el. Nu pot să răspund mai serios la aşa întrebare. Lăsaţi-l să colinde mai departe fast-food-urile din SUA și din Europa.”

Ce ține despre un următor interviu, Vlad Plahotniuc, afirmă că: „Un interviu pe lună eu cred că este suficient, eu răspund cu plăcere când se strâng mai multe teme, dar nu vreau să dau interviuri doar ca să fiu prezent în presă.”
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii