Vladimir Voronin este deputat în Parlamentul Republicii Moldova, începând cu anul 2009. Acesta este membru al PCRM, în trecut fiind și președinte al acestui partid. În perioada 2001–2009,Voronin a fost preşedinte al Republicii Moldova, fiind ales în această funcție cu votul a 71 de deputaţi PCRM. Anterior, în perioada 1998–2001 a deţinut funcţiile de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, membru al Biroului permanent al Parlamentului şi preşedinte al Fracţiunii parlamentare a PCRM. Vladimir Voronin conduce PCRM din 1994, fiind reales în mod repetat în funcţia de preşedinte al partidului de către Congresele PCRM.

În perioada acestor ani, averea lui Voronin a crescut constant.

Anul trecut, potrivit declarației de avere,Voronin a avut un venit de cca 377 mii lei, 27 USD și 10 euro din salariu, pensie (inclusiv a soției) și dobânzi de la depozite financiare (depuse la Banca de Finanţe şi Comerţ ori FinComBank, la care este asociată soția sa).

În 2015, familia Voronin nu s-a îmbogățit la capitolul bunuri imobile sau mobile. Aceștia declară 7 terenuri în valoare de cca 325 mii, un apartament în valoare de 1,8 mln lei, 2 case de locuit cu valoare cumulativă de cca 240 mii lei și un garaj de 56 mii lei.

Mașini, Voronin nu declară. Cu toate astea, în 2014, redacția Timpul a făcut o investigație, arătând că, Voronin și familia lui a cheltuit sume enorme de bani pentru mașini, atât mașini de colecție, mașini vechi, cât și mașini noi, cele cu care circulă atât în Chișinău, cât și în Germania, unde familia deține un imobil. Valoare totală a mașinilor, potrivit investigației Timpul, ar fi de 70 mln lei.

Masini.png

Sursa: timpul.md

Chiar dacă nu și-a procurat bunuri mobile sau imobile noi, familia Voronin a deschis în 2015, un depozit de 1271745 lei, cu o dobândă de 14 % și altul de 2833 lei, cu o dobândă de 0,50%. Ambele depozite au fost deschise la Banca la care este asociată soția ex-președintelui. În afară de aceste 2 depozite deschise anul trecut, familia Voronin mai deține active financiare în volum de cca 18 mii dolari și 5600 euro.

Soția fostului președinte al RM, deține 52 899 acţiuni la Banca de Finanţe şi Comerţ S.A., cu o valoare de cumpărare 5289900 lei.

Averea.png

Sursa: avere.md

Amintim că, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi declara despre Voronin că ar deține o avere de 200 de milioane de dolari, depozitați în Austria, în lire sterline și dolari. Aceste declarații au ajuns să constituie litigiu de judecată între cei doi politicieni, Voronin acționându-l în judecată pe Renato Usatîi cu privire la apărarea onoarei, demnităţii şi reputaţiei profesionale. Despre acest litigiu puteți citi mai mult aici.  


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii