CNI va investiga din ce bani președintele PCRM și-a achitat 10 călătorii cu avioane charter în anul 2015, pentru care Vladimir Voronin a investit circa 3,3 milioane de lei. Anunţul a fost făcut de către ofiţerul de presă a Comisiei Naționale de Integritate, Eugen Viţu pentru deschide.md.

”Săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare urmează să fie lansat controlul. Este important de menționat că controalele vor fi reciproce, adică atât în privința domnului Voronin, cât și în privința domnului Zagorodnîi”, a declarat pentru Deschide.md Eugen Vițu, ofițer de presă al CNI.
Amintim că săptămâna trecută, deputații au solicitat de la Comisia Națională de Integritate informații privind zborurile charter, efectuate anul trecut de liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin. La baza acestei sesizări a stat investigația portalului Deschide.md despre milioanele aruncate pe zborurile fostului președinte al Republicii Moldova.

Deputatul Platformei Social Democrate, Anatol Zagorodnîi, a declarat în cadrul debutului ședinței Parlamentului că cheltuielile efectuate de Voronin doar pentru călătorii sunt de 10 ori mai mari decât venitul său pentru aceeași perioadă, și atunci apare întrebarea cine ar fi achitat aceste călătorii.

„Dacă cheltuielile pentru călătorii au fost purtate de o altă persoană, atunci ce a stat la baza unor astfel de cadouri? Corupția? Conflict de interese? Trădarea alegătorilor și membrilor de partid? Rugăm CNI să ne pună la dispoziție următoarea informație: Câte zboruri charter au fost efectuate de domnul Voronin în 2015? Câte companii au operat aceste zboruri? Cine a comandat serviciile respective? Cine a fost indicat în calitate de beneficiar?”, a declarat Zagarodnîi.

În replică, Voronin a spus că CNI ar trebui să verifice călătoriile altor deputați.
„Ce ține de trădători, noi știm cine sunt ei, cum au trădat și cât costă. Când CNI o să clarifice situația, să nu uite de zborurile Thailand, Arabia Saudită și multe altele”, a declarat liderul comuniștilor.

Anterior, deschide.md a publicat un articol în care demonstrează că Vladimir Voronin a fost pasagerul a cel puțin 10 zece zboruri private doar pe parcursul anului 2015, plimbări pentru care comunistul a plătit cam 3,3 milioane de lei.  

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii