Se pare că liberalii se răzbună pe socialiști. Liderul PL, Mihai Ghimpu, a anunțat astăzi, 18 mai, în cadrul unei conferințe de presă, că inițiază procedura de colectare a semnăturilor pentru organizarea unui referendum de demitere a lui Igor Dodon. 

Potrivit lui Mihai Ghimpu, inițiativa este legată de declarațiile anticonstituționale ale lui Igor Dodon, de recunoașterea alegerilor din Transnistria, de declarațiile privind federalizarea republicii etc.

Liberalii au instalat deja și primul cort, unde se vor colecta semnăturile, anunțând că urmează să instaleze și altele. Totodată, Mihai Ghimpu a fost primul care a semnat.

Liderul PL a declarat că lansează campania de colectare a semnăturilor cu mesajul: „Chirtoacă la primărie, Dodon la tomberon”.

Reacția socialiștilor nu a întârziat. Ion Ceban a scris că nu este mirat de inițiativă. Potrivit socialistului, actuala Coaliție de guvernare, din care face parte și PL, „dorește un referendum împotriva președintelui Igor Dodon”.

Ceban a mai scris că ei (socialiștii) sunt gata pentru o nouă confruntare și că vor demonstra că cetățenii sunt de partea lor. „Sperăm foarte mult că ceea ce inițiază Coaliția de guvernare va grăbi sfârșitul ei. Și va apropia alegerile parlamentare anticipate”, a scris socialistul.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii