Președintele PCRM, Vladimir Voronin comentează decizia de a boicota alegerile prezidențiale și susține că decizia nu a fost una simplă.

În viziunea liderului comunist, alegerile nu vor aduce stabilitate în țară și menționează că încă în 2012 PCRM a declarat că Republica Moldova este un stat capturat, fiind întrebat cine a capturat țara, Voronin a răspuns: „De clanurile mafiote și de monstruoasa coaliţie din parlament, de instituțiile care lucrează cu acele guverne și parlamente care au fost toți acești ani”. PCRM îndeamnă ignorarea alegerilor și le consideră neconstituționale.

Voronin a comentat și subiectul ce ține de acumularea în timp record a semnăturilor pentru candidatul PDM, declarând că „fostul membru PCRM, acela „nedanoșenîi” pațanu Sergiu Sîrbu, a afirmat că, colectarea a început încă acum 2 săptămâni, ceia ce este o încălcare”, Voronin mai spune că nu cunoaște reacția CEC-ului la faptul că în 2 ore au fost colectate 30 de mii de semnături.

Voronin mai afirmă că nu va comenta declarațiile făcut de Renato Usatîi cum că ar face jocuri ascunse, și a declarat că: „Mie mi-e lehamite, el singur nu se poate comenta pe dânsul, el își șterge sudoarea de pe frunte după care mâinele de pantaloni. Ce jocuri face Usatîi? Ce indicații execută? El declara că va boicota alegerile acum și-a schimbat opinia”.

Liderul comunist îndeamnă populația să nu fie indiferentă și subliniază că în această campanie alegătorii vor fi cumpărați cu „pachete, bani, cu prostii, cu și vrei, ei duc oamenii la sărăcie și după asta umblă și le dau bomboane”.

Vladimir Voronin nu a ratat ocazia să comenteze candidații înaintați la alegeri, afirmând că niciunul nu merită să dețină această funcție. El a mai spus că nici nu vrea să audă de „Ghimpu nici de Corina, despre care Corină, despre care candidat putem discuta? Nu ne interesează nici unul din ei”. Comunistul mai spune că nu-l interesează între cine să va da bătălia finală „Dacă ar fi om „normalinîi, poriadocinîi” nu s-ar implica în nunta aceasta”. 

”Dodon se bătea cu capul de toți păreții în parlament și el acuma se rupe și îi ard fălcile la președenție, înseamnă că el va fi fix ca și ăștea, numai în interesul lor. Primul candidat cu familie îngrozitoare „Lupu” l-am crescut, credeam că o să facem om din el, ne-a trădat, Dodon, noi l-am crescut, l-am făcut om, ne-a trădat, cum din trădători să iasă președinte?” se întreabă Voronin.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii