Fostul președinte al Republicii Moldova și liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, afirmă că trăiește modest, într-un apartament din capitală, și nu ar deține locuințe de lux.

Voronin a declarat în cadrul emisiunii de la PROTV „În Profunzime”, că are în proprietate doar casa din satul Corjova, rămasă moștenire de la mama sa, o „fazendă” 7x6 la Pârâta și un apartament în Chișinău, în care locuiește din 1989.

„Eu sunt unicul președinte din Europa, care trăiesc în apartamentul din blocul care mi l-a dat răposatul Ivan Calin, când am fost numit ministru de Interne al RSSM”, a afirmat Voronin. 

Întrebat despre proprietatea somptuoasă de pe str. Ciocârliei, Voronin a negat că locuința îi aparține, menționând că „nu am nimic cu ciocârlia și cocostârcii”.

La fel, fostul șef de stat și-a negat și informația din Declarația de avere din 2015, unde mai figurează și o casă de locuit, enunțând că Declarați nu e corectă.

„Doamne ferește, facem notă informativă, cerem de la Registru, cerem confirmări, luăm Declarația din 2015, asta ați falsificat-o ori voi, ori v-au dat-o falsificată. Eu știu mai bine ce am”, a mai adăugat liderul PCRM.

Anterior mass-media scria că Vladimir Voronin deţine mai multe automobile de lux, o colecţie de maşini retro din perioada sovietică  și ar avea și câteva avioane private. La fel, ar deține o moșie, care se întinde pe patru hectare şi cuprinde o curte imensă, cu un conac somptuos și mai multe case. Totodată, în anul 2009, fostul președinte era cel mai bogat om din Moldova.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii