Terenul pe care se află sediul central al Partidului Democrat din Moldova (PDM) se extinde. Constar Invest, firma care deține clădirea în care se întâlnesc democrații, urmează să preia oficial 3 ari de la Primărie, pentru care va achita peste 1 milion de lei.

Potrivit Rise Moldova, terenul care urmează a fi preluat a fost amenajat anterior de Fundația lui Vlad Plahotniuc „Edelweiss”.

Vânzarea terenului este prevăzută într-o decizie aprobată de Consiliul Municipal în ședința extraordinară din 18 iunie, 2018.

Documentul prevede că între Primăria Chișinău și Constar Invest va fi încheiat un contract de vânzare-cumpărare a unui teren de 0,0284 ha la preț de 1 029 000 de lei.

Potrivit Rise, cei circa 3 ari reprezintă, de fapt, un pasaj care asigură accesul mașinilor în spatele sediului PDM. Terenul este proprietate publică și aparține municipalității.

Anterior clădirea le-a aparținut comuniștilor. În ianuarie 2017, firma Constar Invest a cumpărat-o de la PCRM, iar în noiembrie, după ample lucrări de reparație, acolo s-au mutat democrații.

În apropiere locuiește și Vladimir Plahotniuc, liderul PDM.

Firma Constar Invest SRL este fondată de Jarrow Business SA, un offshore din Belize. Potrivit sursei, încă din 2006, firma a fost reprezentată prin procură de către moldoveanul Serghei Noscov, un personaj-cheie în administrarea afacerilor controlate de Vladimir Plahotniuc, printre care Nobil Club SRL și Agenția de pază Argus-S SRL.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii