Serviciul Vamal a finalizat procedura de atestare a colaboratorilor vamali, demarată  pe 13 iunie curent și a prezentat rezultatele acesteia. Potrivit acestora, circa 100 de colaboratori ai sistemului, din cei 1069 supuși atestării, vor fi eliberați din funcție.

Colaboratorii vamali au fost testați în baza unor criterii ca: corespunderea cu cerințele pentru funcția exercitată, respectarea disciplinei de muncă, dar și prestația în cadrul interviului.

Potrivit comunicatului Serviciului Vamal, rezultatele atestării au relevat o pregătire insuficientă în cazul mai multor vameși, manifestată prin cunoașterea superficială a legislației vamale și a procedurilor specifice de lucru, precum și un nivel scăzut al competențelor profesionale.

Comisia de atestare a stabilit că 10% din cei 1069 de angajați supuși atestării nu corespund funcției deținute, aceștia fiind eliberați din serviciu.

În același timp, au fost identificați și o serie de angajați care dispun de un nivel înalt de profesionalism, aceștia urmând a fi avansați în funcție și în grad.

Directorul General al Vămii, Vitalie Vrabie a declarat că atestarea colaboratorilor vamali va fi efectuată sistematic, iar promovările în funcție vor fi fundamentate de performanțele înregistrate. 

Rezultatele atestării au fost prezentate astăzi în cadrul unei ședințe de totalizare a Comisiei de atestare, din care au făcut parte și reprezentanții Ministerului Finanțelor și ai Sindicatelor Serviciului Vamal. De asemenea, procesul de atestare a fost monitorizat și de către Înaltul Consilier UE, Rosario de Blasio, care ar fi apreciat procedura ca fiind una transparentă și obiectivă.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii